Dobrý den,

na základě stížnosti občanů na nevyvezení BIO odpadů v ulici "Za Humny", a to v úterý tento týden, jsem zjišťoval důvody této situace.

Dle sdělení pracovníků TS Velká Bíteš byl důvod prostý, parkovalo zde osobní auto, které znemožňovalo průjezd sběrného vozu do ulice.

Pracovníci TS se snažili troubením přivolat majitele auta, který tu musel být, ale ten nereagoval. Vrátili se tedy na místo po ukončení sběru po obci, nicméně auto zde ještě stálo, opět na troubení nikdo nereagoval, proto odjeli pracovníci TS zpět na základnu do Velké Bíteše.

Nevím kdo to byl, nepodařilo se  mi to zjistit, pouze se domnívám, kdo to mohl být, což ještě ověřím. Situace mě mrzí, ale i pracovníky TS chápu.

Prosím proto všechny řidiče, aby na obecních komunkacích parkovali minimálně, aby takto neztěžovali práci druhým, kdy pak řada občanů je tímto jednáním poškozena. Kdo zná vyhlášku, ví, kde se smí stát, kde parkovat. Určitě se ale nesmí parkovat na travnatých plochách nebo na chodnících atd. Silnice u nás nejsou příliš široké, proto je třeba být ohleduplný vůči dalším účastníkům provozu v naší obci a samozřejmě službám, které po obci provádějí údržbu, vývoz odpadů apod.

Děkuji za pochopení.

Ing. Vladimír Ryšánek